Wednesday, May 11, 2011

'edit' Photoshop yang 'fail' dalam majalah!!

Saya sangat suka guna photoshop! 'Best' gila kot photoshop ni, macam2 boleh buat, korang boleh edit gambar, 'touch up' sikit, nak buat poster dengan 'effect' yang gila gempak! Tapi kalau orang macam saya ni guna photoshop, alahai, setakat tahu guna yang basic2 je.


Tapi tak semestinya orang yang baru belajar guna photshop tu 'ayam' je gambar diorang. Kadang2 tu yang pro pon boleh buat 'mistake'. Jom tengok gambar yang agak teruk jugak la kesilapan yang diorang buat. Kantoi gila kot.

macam tali bag, tapi mana bag nya? haha


kantoi teks 'overlapping' kat tangan 

bila kira balik, ada lima tangan?

kantoi! tangan sapa la kat bahu tu?
ni 'confirm' kes terlebih guna 'eraser' 

anak Bradd Pitt ni ada teknik penyamaran ke.

kalau korang perasan, kaki model tu kecik sebelah

edit ayam gila ada hati nak 'promote' buat duit.haha

Apsal lah dengan kaki tu.
melampau lampau edit sampai terlebih lebih tangan

boleh ke toleh kepala camtu? dasyat

cuba korang tengok 'sport rim' kete tu.. bukan main 'spin'.. haha

kalau label hijau tu dialihkan, macam mana lah rupa perempuan tu kan?

mana pulak pergi kepala pemain kat bawah tu..


effect reflection yang fail
dah macam tangan fantastic 4 plak..
orang berkaki tiga?
tangan sapa la yang tertinggal tu.


pelik je bayang2 tu?












7 comments:

Ibnushukran said...

haha.. penat ko cari defect dalam gambr 2 Qim.. ni kene suruh WAP wat keje ni.. ;p

kaizen said...

tajam gak mate ko nih....

aQim said...

wan : pnt jgk wan, stiap gmba tu ak ltk caption.hahaha

kaizen : ak da follow blog kw atim! hoho

Never Ending of Art said...

haha.. lawak.. x senonoh btul..

arora said...

teliti baru bole pasan all this thing..

aQim said...

n.e.f.a : aah, lawak kn.. nta spe la yg edit.haha

aQim said...

arora : sekali pandang nmpk mcm biase, 2 kali pndg nmpk mcm luar biasa.hehe

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons