Thursday, March 3, 2011

Polis UK menggunakan kereta Proton

Assalamualaikum.

ok.tajuk entri yang agak menarik.
kalo ni nak share dengan semua cerita pasal 
Polis Humberside UK guna kereta proton.

wah,agak teruja,
tak sangka jugak Polis Humberside UK sudi
nak menggunakan kereta buatan negara 
kita ni. 

Sebenarnya, pada tahun 90an lagi
waktu proton mula2 keluarkan proton 
Iswara, Proton UK buat tawaran pada Polis Humberside UK
untuk menggunakan kereta proton sebagai
kereta peronda mereka.

Dan selepas dari itu, 
Polis UK terus menggunakan
beberapa model kereta proton dan
pada tahun 2005 20 model
GEN-2 GSX telah ditempah.

Jom lihat gambar









8 comments:

Ibnushukran said...

wahhh.. hebat d0wh malaysia.. haha.. :)

costa allegra said...

style kot.haha;p

putri noor syamimi said...

uhai..
diaorang kreatif kot.
sekali tengok xmacam kereta malaysia.
huhu.^_^

aQim said...

meriah kete polis dowg.haha...;p

-sollehahn- said...

kalau tak silap...spec utk diorang ni lain ngan spec keta yg dijual kt malaysia

Sharif said...

ya, mmg betul, spec export mmg lagi kualiti, berbanding utk rakyat sendiri di negara sendiri.... sigh....

Ian 이재인 said...

mmacamane nak like blog ni? XD

Hafizan said...

xdpt nak nek kete tu la..kualiti xsama kan..
http://bahteranakhoda.blogspot.com

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons